Снимка: cev.euСъс стабилна игра, класа и опит България спечели турнира за втори

...
Снимка: cev.euСъс стабилна игра, класа и опит България спечели турнира за втори
Коментари Харесай

България спечели Златната лига по волейбол

Снимка: cev.eu

Със постоянна игра, класа и опит  България  спечели шампионата за повторно.

Националките се оправиха с Хърватия на финала в Русе

Женският национален  тим  по  волейбол  на  България  спечели турнира  Златна лига , предава 

На финала на конкуренцията, който се игра в  Русе , " лъвиците " победиха с 3:1 гейма отбора на Хърватия. Стимул на девойките да побеждават за повторно в историята на шампионата (след 2018 г.), даваше и публиката, която беше заела 50% от потенциала на залата.

Българките приключиха сезона в Златната лига без проваляне в 6 мача и изгубиха единствено 1 гейм и то във финала.

Селекционерът Иван Петков заложи на прочут стартов състав. В него попаднаха Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Лора Китипова, Христина Вучкова, Емилия Димитрова, капитанът Елица Василева и либерото Жана Тодорова.

Публиката в залата предразположи  волейбол истките за вихрено начало на мача. Хърватките съумяха да поведат с 3:0, само че българките демонстрираха темперамент и бързо-бързо обърнаха развоя на срещата в своя изгода. До средата на гейма те водеха с 13:8, с помощта на офанзивите на Гергана Димитрова, Нася Димитрова и Елица Василева. Последваха минути на мира в българските редици, което беше и повода хърватките да стопят изоставането си и даже да поведат с 23:22, а по-късно и да вземат първи гейм на „ лъвиците “ в целия шампионат!

И вторият гейм стартира чудесно за българките. Те бързо трупаха точки на своята сметка, до момента в който съперничките им изпитваха компликации. Стигна се до разлика 11:5. В средата на гейма обаче Божана Бутиган от Хърватия застана на сервис, който оптимално затрудни посрещането на българките и докара до поврат за 15:14, а и до разлика от 3 точки в интерес на нейния отбор. „ Лъвиците “ се активизираха и стигнаха до равнене 18:18. След това с рационална игра те поведоха и съумяха да изравнят резултата в геймовете.

В третата част българките демонстрираха класата си, като поведоха елементарно първоначално. Играта в нашето поле се стабилизира и настроението още веднъж се върна. С отлични офанзиви се отличиха опитните Елица Василева и Емилия Димитрова. Петя Баракова, която влезе още от началото на гейма на мястото на разпределителката Лора Китипова, застана на сервис в края и в допълнение утежни ситуацията на хърватките, които в края на частта изоставаха с 8 точки – 21:13. В последна сметка обратът в геймовете пристигна при 25:17.

Хърватките демонстрираха, че не са се предали и направиха доста мъчно началото на четвъртия гейм за българките. „ Лъвиците “ обаче, насърчавани от шумната аудитория, в която бяха Националният  волейбол ен фенклуб и последователи на футболния „ Дунав “  Русе , взеха самодейността след деветата точка. Хърватският отбор направи всичко допустимо да затрудни българките, само че силите на девойките на италианския треньор Даниеле Сантарели не стигнаха.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР